Oplossing voor geventileerde gevelbekleding

ROCKWOOL en ROCKPANEL brengen, in samenwerking met ETANCO, RockVent W-ES op de markt in de Benelux. Met dit totaalpakket op basis van steenwol bieden ze oplossingen aan voor geventileerde gevelsystemen die zowel energie-efficiënt als esthetisch zijn.

RockVent W-ES combineert de gevelbekleding van ROCKPANEL en de isolatie van ROCKWOOL met de innovatieve Marcovis Eisys schroef van ETANCO. Dat innovatieve renovatiepakket staat voor een grote ontwerpvrijheid, een hoge brandveiligheid, een uitstekende thermische isolatie en duurzaam geventileerde gevels. Bovendien bieden de drie vermaarde bedrijven hun klanten een ruime waaier duurzame diensten en adviezen.

Renovatieoplossing
RockVent W-ES bestaat uit Rockfit 433 PLUS, de ROCKPANEL 8 mm gevelpanelen en de Marcovis Eisys schroef van ETANCO. De combinatie van de gevelbekleding en isolatie in steenwol met de schroef van ETANCO staat borg voor goede energieprestaties en levert zowel bij nieuwbouw als renovaties een aantrekkelijk resultaat op. Belangrijke voordelen van het systeem zijn onder andere een ononderbroken isolatielaag met minder koudebruggen en een tijdbesparende installatie. De Marcovis Eisys schroef van ETANCO, volgens de leverancier de enige schroef met een verstelbare huls, maakt stabiele en gelijkmatige constructies mogelijk, waarbij horizontale subframes tot het verleden behoren. Een ander belangrijk element is dat de soepele maar toch stevige ROCKPANEL panelen veel ontwerpmogelijkheden bieden.

Brandveilig, duurzaam en geventileerd
RockVent W-ES maakt alleen gebruik van brandveilige producten op basis van steenwol om te komen tot geventileerde en brandveilige constructies. Bij brand blijft de structuur in steenwol volledig intact, zodat het risico dat de brand zich uitbreidt tot een minimum wordt beperkt. Omdat RockVent W-ES bestaat uit steenwol, hout en staal, is dit een duurzaam product dat volledig kan worden gerecycleerd en weinig onderhoud vergt. De onafhankelijke Britse organisatie BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) die de ROCKWOOL-isolatie en ROCKPANEL-gevelpanelen aan tests onderwierp, stelde vast dat die producten bijzonder goed presteren in hun categorie. Voor de verschillende structuren kregen ze beoordelingen die variëren van A+ tot B.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door ROCKWOOL B.V.

Links