Europa aan zet!

15 november 2012

Op donderdag 15 november aanstaande, tijdens de 4e editie van het Duurzaam Gebouwd Congres, is de heer Robert Nuij één van de keynote sprekers.

De heer Nuij werkt bij de Europese Commissie, Directoraat-Generaal Energie als beleidsmedewerker bij het onderdeel dat verantwoordelijk is voor energie-efficiëntie. Hij houdt zich bezig met de uitvoering van de energieprestatie van de gebouwenrichtlijn, waarbij hij zich richt op standaardisatie, en financiële ondersteuning van energie-efficiëntie voor gebouwen.

Europese beleid
Tijdens zijn lezing met de titel ‘Europa aan zet! Het Europees beleid voor duurzaamheid in de gebouwde omgeving’ gaat Nuij in op het Europese beleid met betrekking tot duurzame gebouwen. Dit beleid is gericht op het ondersteunen van de ‘Europe 2020 doelstellingen’ voor klimaatverandering en energie, te weten:

De belangrijkste instrumenten op dit terrein zijn de richtlijn voor de energieprestatie van gebouwen en de zojuist aangenomen richtlijn voor energie-efficiëntie. Daarnaast is er nog een aantal andere instrumenten dat hieraan bijdraagt, zoals de wetgeving voor ecodesign en energielabels – die zich onder andere richten op air-conditioning en verwarmingstoestellen – en de ontwikkeling van een Europees milieukeur voor kantoorgebouwen en een vrijwillig certificatie system voor tertiaire gebouwen.

Nuij: “Een ambitieuze omzetting en invoering van nationale wetgeving op dit gebied is essentieel als Europa zijn 2020 doelstellingen wil halen.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links