Zuinig omgaan met natuurlijke hulpbronnen zwaartepunt ISH 2013

12 maart 2013 - 16 maart 2013

Met een groot aantal nieuwe thema’s en programmapunten wordt de ISH – de wereldwijd toonaangevende beurs voor innovatief badkamerdesign, gebouw-, energie-, klimaattechniek en hernieuwbare energieën – van 12 tot 16 maart 2013 gehouden in Frankfurt am Main.

“Het absolute zwaartepunt van de ISH 2013 en daarmee het middelpunt van alle productsectoren is het thema ‘zuinig omgaan met natuurlijke hulpbronnen’”, aldus Wolfgang Marzin, directievoorzitter van de Messe Frankfurt.

Water
Het aandachtsgebied ISH Water is gewijd aan de omgang met de hulpbron water, waarbij de nadruk ligt op drinkwaterbereiding en duurzaamheid. Dit wordt aangevuld met de thema’s ‘generatie-overstijgende badkamer’ en ‘complete badkamer’, en de daarmee samenhangende trend naar ruimtelijke totaalconcepten, die de badkamer interieurarchitectonisch onderverdelen. Het aandachtsveld ISH Energy richt zich op de thema’s ‘Efficiënte verwarmingssystemen en hernieuwbare energieën’ alsook ‘Energie-efficiëntie en behaaglijkheid in de ventilatietechniek’.

Energy
Het aandachtsveld ISH Energy biedt – voor het eerst op de ISH 2013 – een informatie- en communicatieplatform voor de technische installatiebouw en de onroerendgoedmarkt. Onder de titel ‘FIT – Forum voor onroerend goed, energie en techniek’ presenteert de Duitse industriebond technische gebouwuitrusting (BTGA) aan de hand van projecten en ‘best-practice’-voorbeelden alles rond de energietransitie op de onroerendgoedmarkt.

Of het nu gaat om duurzame sanitaire oplossingen, innovatief badkamerdesign, energie-efficiënte verwarmingstechnologieën in combinatie met hernieuwbare energieën of milieuvriendelijke klimaat-, koude- en ventilatietechniek, de wereldwijd toonaangevende vakbeurs omvat met zijn aanbod – zowel in de breedte als in de diepte – alle aspecten van toekomstgerichte oplossingen voor gebouwen. Wie een bezoek brengt aan de ISH, ’s werelds grootste vaktentoonstelling voor de verbinding van water en energie, ervaart dat intelligent wonen niet alleen energie en kosten bespaart, maar de consument tevens extra comfort en veiligheid biedt.

Aircontec
De klimaat-, koude- en ventilatietechniek is op de ISH vertegenwoordigd onder de naam Aircontec. Speciaal voor vakbezoekers presenteert de industrie innovatieve oplossingen voor componenten en systemen die niet alleen zorgen voor een hoge energie-efficiëntie, maar ook voor thermische behaaglijkheid en een kwalitatief goede binnenlucht. Daarbij worden concepten en oplossingen voor renovatie en nieuwbouw in de woonsector en daarbuiten getoond.

Foto: Wolfgang Marzin, President en Chief Executive Officer (CEO) van Messe Frankfurt GmbH; bron: Messe Frankfurt GmbH / Sutera

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links