'Lessons learned' van warmtepompprojecten

28 november 2012

Op woensdag 28 november 2012 organiseert het Nederlands Platform Warmtepompen (NPW) haar nationale najaarscongres. Het thema is: ‘Lessons learned – Warmtepompen op weg naar 2020’.

Tijdens dit congres – dat deze keer wordt georganiseerd in het Turfschip te Etten-Leur, de ‘Europese warmtepompstad van 2012’ – staat het delen van ervaringen uit gerealiseerde projecten en het daar lering uit trekken voor toekomstige warmtepompprojecten centraal.

Uitgangspunten
Tijdens het wamtepompcongres komen de volgende zaken aan de orde, waarbij met name de ervaringen uit de wijk Schoenmakershoek centraal zullen staan. Wat waren de uitgangspunten om tot dit resultaat te kunnen komen en waarom is het gelukt om op grote schaal tot warmtepompsystemen te komen? Maar ook: wat ging er wel eens mis en waarom ging het in veel gevallen ook heel goed? Daarnaast komen de randvoorwaarden, de vertaling naar het ontwerp en de uiteindelijke uitvoering aan bod. En last but not least: wat zijn uiteindelijk de bewonerservaringen?

Europese warmtepompstad van het jaar 2012
Er is in Nederland de afgelopen jaren het nodige bereikt als het gaat om de toepassing van warmtepompen. De wijk Schoenmakershoek in Etten-Leur is hiervan een goed voorbeeld. Hier zijn in ongeveer vijftien jaar ruim 1000 woningen gerealiseerd met een warmtepompsysteem. Voor de komende jaren staan er nog zo’n 500 woningen gepland die ook van een warmtepompsysteem zullen worden voorzien. Etten-Leur is medio dit jaar dan ook uitgeroepen tot ‘Europese warmtepompstad van het jaar 2012’. Veel partijen hebben zich ingespannen om te komen tot een duurzame wijk met goede, comfortabele woningen waaraan de warmtepomp een belangrijke bijdrage levert.

Informatie
Datum: 28 november 2012
Locatie: het Turfschip, Schoenmakershoek te Etten-Leur
Tijd: De ontvangst is vanaf 12.00 uur met een inlooppunch; het officiële programma start om ca. 13.00 uur
Aanmelden: via de website

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links