Wetenschap aan zet!

Op donderdag 15 november aanstaande, tijdens de 4e editie van het Duurzaam Gebouwd Congres, is onze expert Andy van den Dobbelsteen één van de keynote sprekers.

Prof.dr.ir. Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Vanuit die positie geeft hij onderwijs en doet onderzoek op het gebied van duurzaam bouwen, met als kern het klimaatontwerp van gebouwen maar als centrale focus duurzame energiesystemen voor de gebouwde omgeving.

Veerkracht
Tijdens zijn lezing met de titel ‘Wetenschap aan zet: Ontwerpen aan veerkrachtige stadsregio’s’ gaat Van den Dobbelsteen in op een aantal redenen waarom onze maatschappij binnen afzienbare tijd moet transformeren naar meer zelfvoorzienendheid. Veerkracht is daarbij een sleutelwoord omdat we nu – zonder dat we het weten – behoorlijk kwetsbaar zijn voor haperende levering van energie, water, voedsel of producten.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de stadsregio of metropoolregio de ideale schaal vormt voor de aanpak van duurzaamheid en veerkracht. Deze lezing behandelt een gestructureerde aanpak voor de duurzame veerkracht van steden en hun regio. Het is daarmee vooral interessant voor politici, gemeenten en andere overheden, ruimtelijk planners, stedenbouwers en (energie)technologen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links