Kansen voor samenwerking bodem en water

13 december 2012

De verenigingen en Vewin organiseren op donderdag 13 december 2012 een gezamenlijke themabijeenkomst met als thema: ‘Kansen voor samenwerking tussen bodemenergie en waterleidingbedrijven’.

De kansen om de komende jaren tot verdergaande energiebesparing te komen richten zich vooral op de inzet van duurzame systemen in de gebouwde omgeving. Met name de bodemsystemen spelen daarbij een belangrijke rol.

Verantwoord bodemgebruik
Maar als het om de bodem gaat, zijn er meerdere belangen die goed afgewogen moeten worden. Naast energie uit de bodem, geldt drinkwater als een belangrijk aandachtspunt. Daarbij staat verantwoord bodemgebruik voorop en daarmee het behoud van de kwaliteit van onze drinkwaterwinning.

Optimaal gebruik bodem
Wat zijn de knelpunten, maar ook wat zijn de wederzijdse belangen. En hoe kan door samenwerking het gebruik van de bodem, voor zowel het duurzame energiegebruik als het drinkwatergebruik, optimaal worden ingezet?

Themabijeenkomst
Tijdens de themabijeenkomst op 13 december zullen de knelpunten en kansen voor samenwerking verder worden besproken. Aan de hand van een drietal invalshoeken – wetgeving, onderzoek en marktontwikkeling – zal door de beide partijen een inleiding worden gegeven. Daarna zal er per deelthema een korte discussie volgen die wordt geleid door de dagvoorzitter.

Dit alles zal aan het einde van de middag voldoende input leveren om in de paneldiscussie te komen tot een beeld van welke ontwikkelingen de komende jaren worden verwacht, waar BodemenergieNL en Vewin een gemeenschappelijk doel hebben en hoe die samenwerking daarbij vorm kan worden gegeven.

Informatie
Datum: 13 december 2012
Locatie: Kasteel De Hooge Vuursche te Baarn
Tijd: aanvang om 12.30 uur met een inlooplunch.
Programma en aanmeldingsformulier zijn vindbaar op de pagina ‘themabijeenkomsten’ op website van BodemenergieNL.

Foto: Indruk van de themabijeenkomst in 2011.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links