Nieuwe promotors EU-GreenLight duurzame verlichting

Verlichtingsspecialist Lumeco en duurzame lampenfabriek QL Company gaan het programma EU-GreenLight voor duurzame verlichting promoten. Dat is afgelopen donderdag bekendgemaakt tijdens het Nationale Lichtcongres van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV).

EU GreenLight is een initiatief van de Europese Commissie, om duurzame verlichting te stimuleren bij organisaties en overheden. Agentschap NL vormt, samen met de NSVV, het Nederlandse contactpunt voor het programma. Zij feliciteren Lumeco en QL Company met hun toetreding als endorser: een organisatie die duurzame projecten helpt realiseren bij bestaande en potentiële ‘partners’. Op deze manier promoten zij EU GreenLight actief.

Actieve endorsers
Beide organisaties hebben het energiezuiniger maken van verlichting als kerntaak en -doelstelling. Lumeco is specialist op het gebied van energiezuinige verlichting in de utiliteit. Te denken valt hierbij aan verlichting voor sportaccommodaties; bedrijfshallen; parkeergarages; scholen; kantoren en industrie. De werkzaamheden variëren van het renoveren van bestaande armaturen tot het aanleggen van volledig nieuwe verlichtingsinstallaties.

QL Company richt zich op geavanceerde toepassingen van inductieverlichting voor openbare verlichting en de industrie. Het bedrijf is ontstaan vanuit Philips Lighting en levert oplossingen aan klanten in onder meer Europa, Azië en de Verenigde Staten. In de oplossingen komt de duurzaamheid tot uitdrukking via een reductie van energie, onderhoud en de lange levensduur.

Nieuwe partners
Naast deze nieuwe endorsers maken Agentschap NL en het NSVV binnen twee weken bekend wie de nieuwe Nederlandse partners worden van het programma. Partners van EU GreenLight zijn organisaties die aantonen dat ze zich gecommitteerd hebben om hun verlichtingsinstallaties te verduurzamen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Links