Drie genomineerden Gouden Kikker Award bekend

Tijdens het Duurzaam Gebouw Congres – donderdag 15 november aanstaande in Burgers’ Zoo te Arnhem – wordt de Gouden Kikker Award uitgereikt. Deze prijs wordt toegekend aan het bouwproject dat het afgelopen jaar voorop liep op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De jury heeft inmiddels de drie genomineerde projecten bekendgemaakt.

Onder de 23 inzendingen bevinden zich kantoorgebouwen die door duurzaam renoveren van energielabel G naar A+ gingen, maar ook duurzame starterswoningen, zorgconcepten en energieneutraal wonen. De uiteenlopende initiatieven hebben in ieder geval één ding gemeen: het zijn allemaal pragmatische oplossingen die betaalbaar, opschaalbaar, realiseerbaar en vernieuwend zijn. De diversiteit in aanmeldingen leidde tijdens het juryberaad tot interessante discussies en nieuwe inzichten. Uiteindelijk kozen zij de drie nominaties unaniem.

Nominaties
De drie nominaties voor De Gouden Kikker Award zijn, op alfabetische volgorde:

De Zwarte Hond met het project ‘kantoor Gas Terra’:


KAW architecten en adviseurs met het project ‘Transformatie Veilige Veste’:


LIAG architecten met het project ‘Lyceum Schravenlant’:


Duurzaam bouwen stimuleren
De Gouden Kikker is een initiatief van Smitshoek Melles & Partners project- en procesmanagers. Deze prijs is in het leven geroepen om de ontwikkeling van duurzaam bouwen extra te stimuleren en betere toepassingen en processen te ontwikkelen voor duurzaam wonen, werken, zorg en onderwijs.

Uitreiking
Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres zal de Gouden Kikker Award worden uitgereikt. Dit congres vindt aanstaande donderdag plaats in Burgers’ Zoo in Arnhem. Er worden zo’n 500 deelnemers verwacht, zoals wethouders; beleidsambtenaren; architecten en stedenbouwkundigen; adviseurs constructie, installatie en duurzaam bouwen; bouwers; hoofdaannemers; onderaannemers installatie; projectontwikkelaars; vastgoedeigenaren en beheerders zoals corporaties en beleggers.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door RYSE

Links