Gratis 'energielabel-light' bij ING woningtaxatierapport

De Taxatheek voegt sinds afgelopen week automatisch een ‘energielabel-light’ toe aan haar ING woningtaxatierapporten. Met deze extra service krijgen woningeigenaren een indicatie in welke energielabelklasse de woning valt. Daarnaast kan de eigenaar zien, welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn om de energieklasse te verbeteren en welke kosten en besparingen hiermee gepaard gaan. De Taxatheek werkt daarmee samen met ING en de stichting Meer Met Minder.

Het ‘energielabel-light’ is een vereenvoudigde versie van het officiële energielabel. Deze light-versie komt in meer dan 90% van de gevallen binnen één labelklasse overeen met het gecertificeerde energielabel. Woningeigenaren krijgen bij het taxatierapport de uitkomst van de eenvoudige opname van het energielabel plus een code met wachtwoord voor toegang op woningdossier.nl. Op deze site kan de eigenaar de gegevens terugvinden en aan de slag met energiebesparing.

Op het spoor zetten
Menno Geertsma, directeur van de Taxatheek, vindt deze extra service een onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen: "Veel woningen vragen nog teveel energie en dat merken bewoners in hun maandlasten. Ik vind het ook onze taak, dat we de klanten daarover informeren en op het spoor zetten om de juiste maatregelen te nemen." Vooralsnog leveren we deze extra service, bij taxatieopdrachten, die wij ontvangen via de ING TaxatieService

Logische schakel
Chris Bruijnes, directeur van Meer Met Minder, is blij met de samenwerking: "Het is van groot belang dat energiebesparing onderdeel wordt van het werk van makelaars en taxateurs. Zij zijn een logische schakel in de communicatie en deskundig genoeg om met deze light methode te werken."

Voorlopig gaat het om een gratis service.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Meer met Minder

Links