Beste Leerbedrijf 2012

Verweij Houttechniek uit Woerden is onlangs door het Kenniscentrum SH&M uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf 2012 in de hout- en meubelbranche. Zij ontvingen de onderscheiding uit handen van juryvoorzitter Paul Peters.

Kenniscentrum SH&M organiseert deze verkiezing jaarlijks en nomineert de winnaars vervolgens voor de nationale en sector-overstijgende verkiezing, uitgeschreven door het ministerie van OCW. De prijsuitreiking vond plaats bij Schilte Houtbewerking, het winnende leerbedrijf van 2011.

Gedreven en betrokken
De jury verkoos na uitvoerig beraad Verweij Houttechniek omdat het opleiden in alle lagen binnen onze onderneming aanwezig is. De grote gedrevenheid bij onze praktijkopleiders viel de jury op, maar ook de betrokkenheid bij de omgeving.

Uit het juryrapport: ‘Van hoog tot laag weten ze bij Verweij wat opleiden betekent. Verweij heeft ruim vijftig jaar ervaring met opleiden. 180 leerlingen verder dingen ze dan eindelijk mee naar de titel van Beste leerbedrijf. Waarom nu pas dachten wij als jury? Volgens ons omdat ze het zelf niet zo bijzonder vinden. Het hoort er gewoon bij. Verweij heeft inmiddels een breed netwerk van opleidingspartners om zich heen verzameld en is al jaren lid en grootafnemer van het Samenwerkingsverband Midden Nederland. Daarnaast zijn ze mede initiator en organisator van vele promotionele activiteiten om het beroep en de branche onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.’

Kenniscentrum SH&M
SH&M is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de timmer- en meubelindustrie, houthandel en parketbranche. Zij begeleiden circa 3200 erkende leerbedrijven bij de opleiding van ruim 4000 leerlingen tot de professionele vakmensen van morgen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Verweij Houttechniek

Links