Imagocampagne balansventilatie

Eind november is de nieuwe campagne over balansventilatie van start gegaan. Een nieuwe website, een radiocommercial en display-advertising wijzen mensen op de betrouwbaarheid en de voordelen van een ‘BV-systeem’.

Het is de bedoeling mensen goed te informeren over balansventilatie, want balansventilatie zorgt, samen met de centrale verwarming, voor een prettig leefklimaat in huis, aldus de fabrikanten van balansventilatie.

Voordelen
Er bestaat nog onvoldoende kennis over de noodzaak van een goed, gezond en duurzaam binnenklimaat. Dit bereik je met balansventilatie. Volgens Chiel Boonstra, energie-adviseur in bouwprojecten: “Een superieur systeem om mee te ventileren en energie te besparen.” Daarom start er nu een informatievoorziening- en imagocampagne die de voordelen, waaronder energiebesparing, van balansventilatie benadrukt.

Verse lucht
Een misvatting over balansventilatie is dat ‘verse’ lucht per definitie ‘koude’ lucht is. Door de filterinstallatie wordt de verse lucht van buiten echter eerst voorverwarmd voordat het de woning binnenkomt. Omdat de meeste woningen tegenwoordig zo goed zijn geïsoleerd zou koude lucht erg oncomfortabel aanvoelen. Balansventilatie voorkomt dit probleem.

Portaal
De nieuwe website moet het portaal worden met tips, ervaringen van andere gebruikers en informatie over de regelgeving rond balansventilatie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links