Erik van Engelen nieuwe directeur UNETO-VNI

Ir. E.W.L (Erik) van Engelen (49) gaat per 1 maart aanstaande aan de slag als nieuwe directeur van UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel.

Het Algemeen Bestuur van de vereniging is bijzonder verheugd met de benoeming. Met Van Engelen krijgt UNETO-VNI een directeur die zijn sporen heeft verdiend in onder andere de duurzame energiesector.

Erik van Engelen
Ir. Erik van Engelen is afgestudeerd elektrotechnicus (TU Eindhoven) in de afstudeerrichting Energietechniek. Na zijn studie was hij onder andere werkzaam als projectleider en adjunct-directeur in de technologiesector (1989-1997). Vanaf 1997 was hij werkzaam bij Essent, onder andere als directeur Essent Duurzaam, directeur Essent B2B, manager Public Affairs en directeur Innovatie. Sinds 2011 is hij directeur van Stichting Groen Gas Nederland en vanaf begin dit jaar is hij daarnaast Manager Innovatie bij RWE AG (Essen, Duitsland).

Duurzame ontwikkeling
Doorslaggevend bij de benoeming van Van Engelen is zijn brede managementervaring, onder andere op het terrein van organisatieverbetering, marktontwikkeling en het realiseren van kostenefficiency. Ook zijn aantoonbare kwaliteiten met betrekking tot duurzame ontwikkeling, public affairs en innovatie hebben een belangrijke rol gespeeld bij de aanstelling van de nieuwe directeur.

Nevenactiviteiten
Van Engelen vervulde een groot aantal nevenactiviteiten, waaronder lid van het Platform Duurzaam Gas van het ministerie van Economische Zaken, docent Innovation Management bij het Instituut voor Bedrijfskunde (IBO) en Lid van de Raad van Advies van IMPACT interfacultair instituut. Momenteel is hij bestuurder van het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) voor gas-innovaties in Nederland.

Van Engelen treedt per 1 maart 2013 aan als nieuwe directeur. Hij volgt drs. Titia Siertsema op die vanaf 1 januari a.s. voorzitter van de vereniging wordt.

UNETO-VNI
UNETO-VNI vertegenwoordigt 90 procent van de omzet van de installatiebranche. De circa 5.000 aangesloten installatiebedrijven bieden aan 150.000 personen werkgelegenheid. Hun omzet bedraagt circa 14,5 miljard euro. Installatiebedrijven zijn actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, de industrie en de infrastructuur, met ontwerp, installatie en beheer.

Naast installateurs zijn bij UNETO-VNI 1.350 bedrijven aangesloten die tot de elektronische detailhandel behoren: winkelbedrijven die witgoed, bruingoed, verlichting, computers, hifi- en telecommunicatieapparatuur verkopen en repareren. Zij zijn goed voor een omzet van circa 3,5 miljard euro.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door UNETO-VNI

Links