'De corporatie als investerende maatschappelijke onderneming'

14 februari 2013

Fakton en ROSTRA Congrescommunicatie organiseren op donderdag 14 februari 2013 het congres ‘De corporatie als investerende maatschappelijke onderneming’.

De centrale stelling is dat er ondanks alle afromende overheidsmaatregelen nog steeds 2 miljard euro per jaar beschikbaar is om te investeren in maatschappelijke doelen. Tijdens het congres worden de mogelijkheden verkend om voldoende geld te verdienen om te kunnen blijven investeren.

Investeringsmogelijkheden
In het plenaire ochtendprogramma staan de investeringsmogelijkheden centraal. Jimmy Kools, partner en CFO van Fakton, licht toe hoe hij komt aan een investeringsruimte van 2 miljard per jaar. Hans Touw, directeur Asset Management bij Vesteda, richt zich op het strategisch beheer van de vastgoedportefeuille. Mogelijke organisatievormen die aansluiten op de corporatie als investerende vastgoedonderneming, worden toegelicht door Arnoud Vlak, lector Maatschappelijk Vastgoed Hogeschool Rotterdam en directeur IPD Nederland en IPD European Social Property Services.
Marien de Langen, bestuursvoorzitter van Stadgenoot, en Arnold Pureveen, financieel directeur van de Alliantie, houden deze scenario’s vervolgens vanuit de praktijk tegen het licht.

Parallelsessies
In de parallelsessies komt de praktijk aan het woord. Er gebeurt zo veel! Schaarste maakt creatief. Corporatiemanagers, projectontwikkelaars, beleggers en wetenschappers presenteren hun concepten, ideeën en resultaten. Hoe zetten corporaties hun vermogen optimaal in? Hoe wordt het hoogste rendement behaald? Wat leveren ketenintegratie en verduurzaming op? Wat zijn de financiële lessen van andere sectoren als de infrastructuur? Waarom doorgaan met de onrendabele top?

Informatie
Datum: donderdag 14 februari 2013
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Deelnamekosten: € 445,- excl. BTW
Zie de website voor het programma en aanmelden

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Fakton

Links