Teken voor Mooiwaarts

Het team van Mooiwaarts vraag uw aandacht voor hun initiatief, gericht op ruimtelijke kwaliteit voor de omgeving.

Onder de noemer Eenvoudig Beter werkt het kabinet aan één nieuwe Omgevingswet, waarin het complexe omgevingsrecht dat in tal van wetten, amvb’s (Algemene Maatregelen van Bestuur) en regelingen is vastgelegd, wordt gebundeld. De kerndoelstelling luidt: een gezonde en veilige leefomgeving. Mooiwaarts pleit ervoor om ook de kwalitatieve aspecten van de leefomgeving in de wet te verankeren.

Net vanzelf
‘Een waardevolle leefomgeving ontstaat niet vanzelf. Ze ontkiemt in de harten van mensen, en wordt werkelijkheid waar visie, vakmanschap en daadkracht elkaar ontmoeten. Al enige jaren vermindert de aandacht voor ruimtelijke kwaliteit in het regeringsbeleid. Daarom pleit Mooiwaarts voor een herwaardering. Een waardevolle leefomgeving zou het hoofddoel moeten zijn van de belangrijkste wetten op dit gebied.’

Kwaliteit
De inzet van Mooiwaarts is erop gericht dat de Omgevingswet verplicht dat ruimtelijke kwaliteit aan de orde wordt gesteld, dat betrokkenen op lokaal niveau met overheden afspreken hoe dat gebeurt, en dat de vakgemeenschap professionele advisering waarborgt.

Het pleidooi wordt volgende week aangeboden aan Minister Schultz van Haegen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Mooiwaarts is al een succes. Dat wordt nog groter wanneer zo veel mogelijk mensen de petitie vóór 12 december ondertekenen.

Over Mooiwaarts
Mooiwaarts is een onafhankelijk project. De inhoud en het programma komen tot stand met betrokkenheid, steun en inbreng van iedereen die zich met kennis, ervaring, creativiteit en vooral met liefde en passie wil inzetten voor een waardevolle leefomgeving. Mooiwaarts is begin 2012 gestart op initiatief van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit (FRK).

Team Mooiwaarts

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links