Niveau drie op CO2-prestatieladder

Legrand Nederland heeft niveau drie behaald op de CO2-prestatieladder van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO).

Na de succesvolle audit op 6 december jl. heeft certificeerder Veritas Legrand Nederland B.V. voordragen voor de officiële certificering. Dit zal binnen zes weken gerealiseerd zijn. Met de toekenning is een belangrijke stap gezet op weg naar verdere CO2-reductie in zowel de producten zelf als binnen de activiteiten van Legrand Nederland en richting de partners in de keten. Algemeen directeur Ronny de Backer: “Duurzaam ondernemen is een kernwaarde van Legrand. Wij zijn uitermate kritisch op onder meer het gebruik van grondstoffen, energie en CO2 in de gehele waardeketen tot en met de recycling van eindproducten.”

Bevestiging
Legrand heeft maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Zo zijn al 85% van de Europese productielocaties ISO 14001 gecertificeerd en heeft recent ook de Nederlandse productielocatie in Boxtel dit certificaat behaald. Het bereiken van niveau drie op de CO2-prestatieladder is een bevestiging van de initiatieven die Legrand Nederland de afgelopen jaren genomen heeft. Al in 2008 is het bedrijf gestart met een programma waarbij de uitstoot van CO2 door energieverbruik, het wagenpark en vliegreizen jaarlijks wordt gecompenseerd. Deze compensatie vindt plaats door de CO2-reductieprojecten van Climate Neutral Group, waarmee Legrand een bijdrage levert aan het tegengaan van klimaatverandering. Via de website van het bedrijf is het mogelijk de CO2-footprint van Legrand Nederland op te vragen.

Voldoen aan normen
Niveau drie van de CO2-prestatieladder geeft aan dat Legrand Nederland voldoet aan een aantal normen voor de vier aandachtsgebieden: inzicht in het eigen energieverbruik en CO2-emissie, CO2-reductie, transparantie en deelname aan initiatieven. Hoe hoger de trede op de prestatieladder, hoe meer voordeel het bedrijf krijgt bij gunningafwegingen. Legrand zorgt door dit certificaat dat klanten beter in staat zijn opdrachten te verwerven.

Legrand Nederland
Legrand Nederland is wereldwijde specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur in een gebouw. Legrand richt zich in Nederland met de merken Legrand en BTicino op de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouw en industrie. Zowel voor energiedistributie, communicatienetwerken als gebouwautomatisering. Alle systemen zijn optimaal op elkaar afgestemd en daardoor eenvoudig, veilig en snel te monteren. Legrand Nederland streeft een leidende positie na als totaalleverancier binnen de elektrotechnische en digitale markt.

Bij de foto: Links Rene Schmeitz van bureau Veritas; van Legrand Nederland in het midden Erik van Avendonk en rechts Norbert van Uitert.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Legrand Nederland B.V.

Links