Duurzaam Gebouwd Congres 2012 videoverslag

De vierde editie van het Duurzaam Gebouwd Congres vond op 15 november 2012 plaats in Burgers Zoo in Arnhem. Het congres was een partnership tussen het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd en de Provincie Gelderland.

Tijdens het jaarlijkse congres van het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd stond samenwerken tussen verschillende partijen centraal. Ook werd meer en meer duidelijk dat we nu moeten aanpakken en ons niet afhankelijk moeten opstellen van de Europese, landelijke en provinciale politiek, alhoewel de laatste dichter bij de burger blijkt te staan dan menigeen vermoedt.

Positief gestemd
Het programma van het congres werd in gezamenlijk overleg met de provincie Gelderland samengesteld. Een viertal keynote-sprekers belichtten het onderwerp duurzaam bouwen vanuit verschillende perspectieven. Circa 500 deelnemers vanuit het bedrijfsleven, woningbouwverenigingen, lokale overheden en provincies woonden het congres bij en waren over het algemeen positief gestemd over het programma.

Videoverslag
Het videoverslag (14’54”) van het congres – waarin ook bijdragen van de keynote-sprekers – kunt u hier bekijken. “We kunnen niet nóg een generatie doorschuiven…”, aldus expert Andy van den Dobbelsteen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links