Marktplaats Energieneutrale Kantoorrenovatie zoekt deelnemers

Energiesprong lanceert eind 2012 de Marktplaats Energieneutrale Kantoorrenovatie en stelt voor onderzoek, kennisvergaring, kennisdeling en procesondersteuning in totaal €500.000 beschikbaar in het programma, waar alle deelnemers gebruik van kunnen maken.

Van de beschikbare kantoorruimte staat 15% leeg. Energieneutrale kantoren zijn kantoren die beter en vaker worden verhuurd omdat ze beter aan de wensen van de gebruiker tegemoet komen. Om meer duurzame kantoorrenovaties te stimuleren, is de Marktplaats Energieneutrale Kantoorrenovatie© ontwikkeld.

Samenwerken
Eigenaren en gebruikers met de wens voor een mooi, comfortabel en energieneutraal kantoor kunnen samenwerken aan het formuleren van een betaalbare, functionele vraag. Makers verenigd in coalities doen samen het aanbod. Vraag en aanbod komen bij elkaar op de Marktplaats Energieneutrale Kantoorrenovatie.

Aanmelden tot 15 februari
Energiesprong vraagt deelnemers om zich aan te melden voor de Marktplaats Energieneutrale Kantoorrenovatie. Zowel combinaties van eigenaar en gebruiker van een kantoorpand als ook makers en bedenkers van kantoorrenovatie worden gevraagd zich voor 15 februari 2013 online aan te melden.
Ingrediënten die van de Marktplaats Energieneutrale Kantoorrenovatie een levendige en effectieve markt zullen maken zijn samenwerken in themawerkgroepen; delen van kennis; leren van experts en het samenbrengen van vraag en aanbod.
Met deze Marktplaats Energieneutrale Kantoorrenovatie zet Energiesprong nog een stap in het ondersteunen van de markt om de juiste keuzes te maken naar de energieneutrale renovatie van vastgoed.

Kantoren vernieuwen naar energieneutraal
Energiesprong is tevens verantwoordelijk voor het innovatieprogramma ‘Kantoren vernieuwen naar energieneutraal’. Hier gaan zes coalities aan de slag om hun kantoren te renoveren naar energieneutraal; een minimale besparing van 60% energiereductie is de inzet. Energiesprong stelt tot €250.000 ondersteuning beschikbaar per coalitie.

Afbeelding: uitsnede van de omslagfoto van het boek Gebouwen bewegen, waar vier gebouwen – op papier – architectonisch, technisch en financieel zijn gerenoveerd. Fotografie: Dieuwertje Komen

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31

Links