Nog meer risico’s bij corporaties?

Gemeenten, ontwikkelaars, medewerkers en huurders willen weten hoe ‘hun’ corporatie er voor staat. Onlangs verschenen de oordeelsbrieven van de minister. Ook kwam van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) de rapportage Corporatie in Perspectief (CiP 2012) beschikbaar.

Voor stakeholders van corporaties zijn beide documenten van groot belang. Brink Groep bracht op basis van CiP 2011 voor het eerst een totaalsectorbeeld uit. Ook nu heeft Brink Groep op basis van CiP 2012 weer een dergelijk rapport opgesteld en constateert dat de risico’s wederom zijn toegenomen.

Seinen op rood
Het begon met verbazing. Verbazing over het feit dat sommige corporaties zonder kanttekening van het CFV toch in opspraak raken. Corporaties waarbij achteraf best kan worden gesteld dat ‘enkele seinen op rood zouden moeten staan’.
Brink Groep ging de uitdaging aan en legde voor het tweede jaar op rij de sector onder de loep. Een analyse van 381 Nederlandse woningcorporaties leverde interessante informatie op over de risico’s. Op basis van de in deze rapportage behandelde aspecten worden corporaties genoemd die mogelijk in de ‘gevarenzone’ zitten, hoewel ze nu van het CFV of van de Minister geen kanttekening in het eindoordeel hebben gekregen.

Belangrijkste constateringen

Het volledige rapport is hier opvraagbaar (na registratie).

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Groep bv

Links