Ruim 32 miljoen voor duurzame innovatie Haarlemmermeer

Op dinsdag 8 januari houden wethouder Duurzaamheid, Werk, Jeugd en Onderwijs, John Nederstigt, en de kwartiermaker van het Duurzaam (energie) Bedrijf (DeB), Andrea van de Graaf, een perspresentatie over de verdere uitvoering van het Bedrijf en de eerste negen projecten, zoals in 2012 aan de gemeenteraad is aangegeven. In totaal gaat het in 2013 om een investering in duurzame innovatie van 32 miljoen euro in de gemeente Haarlemmermeer.

Naast de presentatie van de projecten van het Duurzaam bedrijf heeft het college ingestemd met de opzet van de Innovatieraad. Deze raad bundelt de duurzaam innovatieve krachten in Haarlemmermeer in een samenwerkingsvorm. 

Duurzaam Haarlemmermeer
In Haarlemmermeer zijn en starten nog steeds vele initiatieven rondom duurzaamheid. De gemeente werkt aan veel projecten, veelal met partners. Duurzame innovatie komt juist ook uit het bedrijfsleven en bewoners van Haarlemmermeer, al dan niet met ondersteuning van de gemeente. Die initiatieven vormen de basis voor een duurzaam Haarlemmermeer. Vaak wordt al onderling samengewerkt. Samen met andere initiatiefnemers is de Innovatieraad een krachtig fundament voor alle initiatieven in Haarlemmermeer. Op het gebied van ontwikkeling van kennis, innovatie en duurzaamheid. Deze bundeling van duurzame innovatieve krachten versterkt de samenhang tussen vele projecten en organisaties op dit gebied. En waar welke partij precies waarvoor staat. De innovatieraad is duidelijk niet als extra organisatie bedoeld die wordt opgericht, maar biedt synergie in de initiatieven in duurzame innovatieve ontwikkelingen die er zijn in Haarlemmermeer en omgeving. Zowel het voorstel over het DeB en de innovatieraad is ter besluitvorming aan de gemeenteraad van Haarlemmermeer gestuurd en wordt behandeld op 10 januari 2013.

Ruimte voor Duurzaamheid
Het DeB is een uitwerking van het in 2011 door de raad goedgekeurde programmaplan ‘Ruimte voor Duurzaamheid’ en een eerdere raadsmotie uit 2009. De oprichting van dit duurzaam bedrijf moet bijdragen aan het halen van de door de gemeente gestelde doelen om in 2020 20% van de energie duurzaam op te wekken en ten opzichte van 1990 30% van de CO2-uitstoot te reduceren. Ook het verwezenlijken van de innovatieraad was opgenomen in het raadsvoorstel ‘Ruimte voor Duurzaamheid’.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links