Volop kansen voor duurzame Nederlandse ondernemers

MVO Nederland verwacht dat de markt voor duurzame producten en diensten de komende jaren met tientallen procenten blijft stijgen. De vraag naar klimaatneutrale, energiezuinige, gezonde en streekgebonden producten neemt zowel in Nederland als internationaal sterk toe.

Ook ontwikkelingslanden en opkomende markten worden steeds interessanter voor Nederlandse bedrijven. Cleantech, voeding, gezondheid en zorg bieden duurzame ondernemers veel nieuwe mogelijkheden. Dit zijn enkele conclusies uit het nieuwste trendrapport van MVO Nederland, de nationale kennis- en netwerkorganisatie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Trendrapport 2013
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van MVO Nederland overhandigde directeur Willem Lageweg het eerste exemplaar van het Trendrapport 2013 aan prof. dr. Maarten Hajer, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving. Lageweg: “Het trendrapport staat bol van kansen voor heel ondernemend Nederland, van multinational tot kleine ondernemer.”

De studie van MVO Nederland beschrijft tien belangrijke trends in de wereld van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder:

Houvast en richting
Het MVO-trendrapport biedt de 2000 bij MVO Nederland aangesloten bedrijven en de 70 brancheorganisaties waarmee MVO Nederland samenwerkt houvast en richting bij toekomstige bedrijfs- en beleidsbeslissingen. Lageweg: “Onze ambitie is dat het Nederlandse bedrijfsleven wereldwijd wordt gezien als een inspirerend en toonaangevend voorbeeld van duurzaamheid. Dat is goed voor onze nationale economie en dat is ook van belang voor mens en milieu.”

Twintig experts werden betrokken bij de totstandkoming van het rapport, dat volledig is te downloaden of in te zien.

Fotobijschrift: Prof. dr. Maarten Hajer (rechts) ontvangt het Trendrapport 2013 van Willem Lageweg tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van MVO Nederland.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links