Koplopers buitenruimte gezocht

De Gemeente Rotterdam organiseert op 14 februari 2013 een koplopersbijeenkomst voor bedrijven. Doel is de opzet van een Improvement Centre Openbare Ruimte (ICOR). Dit wordt hét podium voor duurzame innovaties in de binnenstedelijke openbare ruimte.

In het Centre gaan de gemeente, het lectoraat Infratecture van de Hogeschool Rotterdam en (MKB) bedrijven nauw samenwerken om ideeën van theorie naar praktijk te versnellen. Het Improvement Centre Openbaar Ruimte gaat het gat dichten tussen onderzoek en realisatie in de echte openbare ruimte.

Alle bedrijven die koploper zijn in de vernieuwing van de openbare ruimte worden uitgenodigd. Kernwoorden voor deelname zijn:

Prominent in beeld
Tijdens de bijeenkomst krijgen (MKB) bedrijven de gelegenheid om hun innovaties in te brengen, te brainstormen over een toekomstbestendige buitenruimte en in te zoomen op de problemen die zij eerder hadden bij het in de markt zetten van hun productinnovatie. Bedoeling is om partijen met ideeën en mogelijke koppelingen tussen innovators te krijgen.

Innovatiemotor
Het Improvement Centre Openbare Ruimte is geen regulier uitvoeringsproject dat zal worden aanbesteed, maar zal binnen een verruimd juridisch kader dienen als voor de inrichting van binnenstedelijke openbare ruimten en infrastructuren. Daarbij gaat het met name om innovaties die meerdere functies hebben en niet eerder in de openbare ruimte zijn getest.

Als locatie het Improvement Centre Openbare Ruimte zijn meerdere locaties in beeld. Vooralsnog wordt gedacht aan een koppeling met het Concept House Village initiatief in Heijplaat.

Waarom deelnemen?

Bijeenkomst
Datum: 14 februari 2013 in de middag
Locatie: ICDuBo, RDM Dokloods (haven 2600), Directiekade 2, 3089 JA  Rotterdam

Heeft u als bedrijf belangstelling? Kijk dan hier online voor meer achtergrondinformatie over het project.

ICOR is een initiatief van Gemeente Rotterdam, in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken/Agentschap NL, Hogeschool Rotterdam, Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen en Syntens Innovatiecentrum

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links