Update rekentool energieprestatie gebied NVN 7125 beschikbaar

Agentschap NL heeft via NEN een nieuwe versie van de rekentool bij NVN 7125 ‘Energieprestatienorm voor Maatregelen op Gebiedsniveau (EMG)’ beschikbaar gesteld. In deze versie is een aantal bugs verholpen.

Met de EMG is het mogelijk om gebiedsmaatregelen in de energieprestatie van gebouwen te verwerken. Deze voornorm is gelijktijdig met de energieprestatienorm voor gebouwen (NEN 7120) in het Bouwbesluit 2012 aangewezen. In de rekentool die bij de voornorm hoort, zaten enkele verwijzings- en printproblemen. Die zijn nu opgelost.

Integrale beoordeling
De EMG methode is bedoeld voor de integrale beoordeling van de energieprestatie van een gebouw en de bijdrage van de collectieve maatregelen buiten het perceel. Voorbeelden van dergelijke gebiedsmaatregelen zijn stadsverwarming, WKK, collectieve warmtepompen of een serie windmolens, collectieve PV en andere duurzame opties aangesloten op een specifieke wijk.

NEN is alweer begonnen met een update van de voornorm zelf. Daarom wil NEN graag de ervaringen met NVN 7125 van de gebruikers horen, zowel goede als slechte, om de nieuwe versie te verbeteren.

EMG Rekentool
De eenvoudige software is gratis te downloaden als Excelbestand, inclusief een handleiding.

NVN 7125 en de rekentool zijn op elkaar afgestemd en moeten in samenhang met elkaar worden gebruikt. Voor het gebruik van de rekentool gelden de volgende voorwaarden / bijzondere bepalingen:

Er is voor deze software geen helpdesk beschikbaar. Voor inhoudelijke vragen over NVN 7125 kunt u een e-mail sturen naar NEN.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links