Gipsblokken per schip

Sinds eind 2010 ontvangt Knauf in Utrecht gipsblokken per schip. Maar liefst 2000 pallets (60 vrachtwagens!) per keer worden via de binnenvaart aangeleverd vanuit de productielocatie van Knauf Isolava in Wielsbeke (België). Knauf wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan het milieu en vermindering van de verkeersdruk op de weg.

Onlangs heeft Knauf financiële steun gekregen van het Vlaamse ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken. Met de zogenaamde ‘steunmaatregel voor palletvervoer via binnenwateren’ wil de Vlaamse regering koplopers in het vervoer van pallets via binnenvaart stimuleren. “De bedrijven die meestappen in dit project zijn koplopers in een nieuw vervoersconcept, ze hebben een voorbeeldfunctie voor andere sectoren en verdienen een duw in de rug”, aldus de Vlaamse minister Hilde Crevits. Dankzij de steun is het voor Knauf financieel haalbaar om verder te investeren in de efficiency en veiligheid van het schip.

Efficiënter laden en lossen
Het proces van vervoer over water is door Knauf in de afgelopen twee jaar geoptimaliseerd, mede dankzij een constructief samenwerkingsverband met Shipit, een multimodale transportorganisatie. Zo is een veiliger ‘bordes’ op de zijkant van het schip geplaatst, wat een positief effect heeft op de snelheid van het laden en lossen van de pallets met gipsblokken. Ook de bouw van een nieuwe kade in Utrecht in 2012 heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de efficiëntie.

Stimulans investering
Op financieel gebied heeft nu ook een belangrijke ontwikkeling plaatsgevonden. Mede dankzij de financiële ondersteuning van de Vlaamse regering kan Knauf investeren in de ontwikkeling van een schip dat is uitgerust met speciale kraan. Deze zorgt voor meer veiligheid en nog meer efficiency tijdens het laden en lossen. Het kraanschip zal naar verwachting in april 2013 operationeel zijn.

Over Knauf
Knauf levert wereldwijd veelzijdige oplossingen voor stukadoren en droge afbouw voor wanden, vloeren en plafonds. De gipsblokken van Knauf, die geproduceerd worden bij Knauf Isolava in België, bieden volop ontwerpvrijheid dankzij grote diversiteit in afmetingen en vormen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links