Radioprogramma BNR Zaken doen met… over Het nieuwe businessmodel voor de bouw

Het BNR-radioprogramma Zaken doen met… komt woensdag 6 februari om 12.30 uur vanuit de Jaarbeurs Utrecht vanaf het tweedaagse congres Greenbuild, dat tijdens de Bouwbeurs wordt gehouden. Presentator Frits Huffnagel praat woensdag met hoofdgast en Duurzaam Gebouwd Expert Anke van Hal over het nieuwe businessmodel voor de bouw.

Anke van Hal is hoogleraar Sustainable Building and Development bij het Center for Sustainability van Business Universiteit Nyenrode en is tevens als praktijkhoogleraar Sustainable Housing Transformation verbonden aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Daarnaast pleit Van Hal als expert van het kennisplatform Duurzaam Gebouwd voor vernieuwing en innovatie van samenwerkingsvormen van bestaande bouw en vastgoed. Waarom het anders moet en anders kan, komt uitvoerig aan bod in deze editie van ‘Zaken doen met…’.

In het tweede uur sluit Aart Wijnen aan bij Huffnagel. Met Bouwconnect en Woonconnect trekt de CEO van De Twee Snoeken volle zalen bij fabrikanten, opdrachtgevers en hoofdaannemers. “De bouw moet 3D gaan denken met behulp van groene software”, is een bekende stelling van Wijnen. Hoe kan er gebouwd worden met 0% faalkosten? Hoe krijgt de eindgebruiker meer inspraak op het ontwerp? Die vragen zullen tot een interessante discussie leiden met gespreksleider Frits Huffnagel en hoofdgast Anke van Hal.

Bron: BNR / Duurzaam Gebouwd

Deel dit artikel

permalink