Nieuwe webtool voor optimaal gebruik zonnepanelen

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor energiebesparing via zonnepanelen. Vaak blijken zonnepanelen echter minder energie op te leveren dan ze daadwerkelijk kunnen. Voor optimaal gebruik van de zonnepanelen heeft de gebruiker inzicht in de prestaties nodig. Daarbij helpt de slimme meter én een nieuwe webtool: de Energiemanager Online.

De Energiemanager Online geeft inzicht in hoeveel energie de gebruiker opwekt, verbruikt én teruggeeft aan het netwerk. Dit levert twee grote voordelen op. Allereerst levert het meten en zichtbaar maken van verbruik een besparing op van 5 tot 10 procent op de energierekening. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je door meer inzicht, bewuster met bijvoorbeeld de thermostaat, het licht en apparatuur omgaat.

Optimaal gebruik
Daarnaast helpt de online tool de prestaties van de panelen nauwkeurig te volgen. Met dit hulpmiddel weet de gebruiker bijvoorbeeld direct of er iets stuk is aan de panelen of dat ze vervuild zijn. Zo draagt de webtool bij aan optimaal gebruik van de zonnepanelen.

Meten is weten De Energiemanager Online geeft een actueel inzicht van het energieverbruik. De tool vergelijkt bovendien het eigen verbruik met dat van vergelijkbare huishoudens. Een gratis account is aan te maken via www.energiemanageronline.nl. Het dagelijks binnenhalen van de energiegegevens van de slimme meter kost € 1,- per maand. De aanvraag voor een slimme meter gaat via de regionale netbeheerder. Overigens is ook zonder een slimme meter de Energiemanager Online inzetbaar.

Bron: Energiemanager

Deel dit artikel

permalink