Cursus Energie & Milieuprestatie voor Gemeenten

14 maart 2013 - 6 mei 2013

Er is een nieuw toetsaspect voor vergunningverlening en handhaving in Nederland: de Milieuparagraaf van het Bouwbesluit. Voor de aanvraag van een omgevingsvergunning is een berekening vereist van de milieuprestatie van kantoren groter dan 100m 2  en woongebouwen. De milieuparagraaf is vanaf 1 januari 2013 van kracht.

Bouwplantoetsers moeten hiermee aan de slag. Ook nieuw in het Bouwbesluit, maar al in 2012 in werking getreden: een nieuwe bepalingsmethode voor de energieprestatie van gebouwen (EPG). Een uitdaging voor toetsing en handhaving.

Achtergrond van de regelgeving op energie- en milieuprestatie is de zorg voor grondstoffen, klimaat, emissies, én het streven naar de bouw van comfortabele, gezonde woningen met lage energielasten. Die zorg en ambitie wordt breed gedeeld door partijen in de bouw en projectontwikkeling. De sector heeft zich dan ook ingezet om een gelijk speelveld te creëren door energie-en milieu eisen helder te regelen in het Bouwbesluit. Toetsing en handhaving vormt een essentieel onderdeel in het bouwproces.

Cursusaanbod
Plantoetsers en handhavers werken zich in een compacte cursus van één dag in in de nieuwe materie. Niet alles zelf uitzoeken als gemeente, maar gebruik maken van overzicht en kennis van W/E adviseurs. Deelnemers krijgen een helder beeld van de prestatienormen, praktische tips voor toetsing en handhaving en een toelichting op beschikbare software en hulpmiddelen. 

De cursus wordt verzorgd door W/E adviseurs, dat jarenlange deskundigheid op het gebied van de energieprestatie heeft en mede-ontwikkelaar is van de milieuprestatie methodiek. De GPR software van W/E adviseurs maakt de complexe wetgeving zeer toegankelijk. Kosten zijn bij open inschrijving: € 595,- excl. BTW per cursist, in-company, max. 12 cursisten: € 2.450,- excl. BTW. De cursussen voor open inschrijving vinden plaats op 14 maart in Utrecht en op 6 mei in Eindhoven.  

Lees hier meer over de cursus.

Bron: W/E adviseurs

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen