Jury kiest winnaar Klus je Rijk

Onlangs vond bij ICDuBo in Rotterdam het juryberaad plaats voor het televisieprogramma ‘Klus je Rijk’. En de winnaar is…

In het programma Klus Je Rijk bij RTL4 gaan diverse gezinnen uit verschillende gemeenten en in uiteenlopende omstandigheden de uitdaging aan om hun energierekening fors omlaag te brengen.

Deelnemers
In Leeuwarden wonen Robin en Bianca Vrieler. Zij hebben een arbeiderswoning uit 1918, die ze zo energiezuinig mogelijk willen maken en waarvoor heel wat moet gebeuren.
Agnes Haveman woont in haar eentje in een sfeervol hoekwoning uit de jaren 30 in Enschede. Agnes wil haar huis proberen energieneutraal te maken.
Hannah en Christiaan wonen in Rotterdam-Heijplaat in de voormalige politiepost uit 1918. Een oud huis, waar nog veel energie valt te besparen.

Wie van hen gaat er met de prijs vandoor?

Jurering
De jury voor Klus je Rijk bestond uit Anne-Marie Rakhorst, directeur / eigenaar van Search en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd en Jan van den Broek, Hoofdredacteur van het Kennisplatform.

De jury hield de gestelde criteria goed in de gaten:

Sjoerd Klijn Velderman (midden op de foto), projectleider duurzaam bouwen bij BAM Woningbouw Deventer en als energieadviseur actief voor het televisieprogramma voorzag de jury voorafgaand aan het beraad van de nodige achtergrondinformatie.

De jurybijeenkomst werd opgenomen voor de laatste uitzending van de achtdelige programmareeks, waarvan de finale op zaterdag 23 februari aanstaande om 16.30 uur wordt uitgezonden bij RTL4 en waar bekend wordt wie van de drie deelnemers er met de cheque van €10.000 vandoor gaat.

Jurylid Anne-Marie Rakhorst ontving in Rotterdam de eerste uitgave van Duurzaam Gebouwd #17, die onlangs verscheen. In genoemde uitgave staat het hoofdinterview met Anne-Marie, waarin zij onder andere aangeeft dat het begrotingstekort volgens haar ‘zo weggewerkt kan zijn door de kennis over verduurzaming tot een exportsucces te maken’.

Ook Sebastiaan Hoekman, presentator van het programma Klus je Rijk, was gisteren voor opnamen aanwezig bij ICDuBo.

Over Klus je Rijk
Het televisieprogramma Klus je Rijk inspireert consumenten tot het nemen van energiebesparende en duurzame maatregelen en zelf aan de slag te gaan met hun eigen woonomgeving. Klus je Rijk is vanaf afgelopen 5 januari elke zaterdag om 16.30 uur te zien op RTL4. Elke uitzending wordt op de zondag erna om 12.20 uur herhaald. Ook zijn de uitzendingen zichtbaar op RTL XL.
Kennisplatform Duurzaam Gebouwd treedt dit jaar voor het eerst op als partner van het programma.

Foto’s: ICDuBo

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links