Ellis ten Dam nieuwe expert bij Duurzaam Gebouwd

Het is ons een groot genoegen u te kunnen melden dat wij Ellis ten Dam welkom mogen heten als expert binnen het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd.

Ellis ten Dam (1965) is Director Business Development & Innovation bij de Business Line Buildings van Royal HaskoningDHV.
In die hoedanigheid werkt zij continu aan duurzaamheid. Dat start vanuit een toekomstbestendige match tussen organisaties, mensen en de omgeving waarin zij wonen, werken, leren, et cetera.

Als adviseur huisvesting en vastgoed werkte ze vanuit een eindgebruikersperspectief voor publieke en private organisaties; hoe draagt vastgoed bij aan de organisatiedoelstellingen en hun ambities? Ze combineert daarbij het ontwikkelen van toekomstbestendige concepten, financieel / economisch denken in business cases en het managen van stakeholders in de (vastgoed)keten. 

Kennis van thema’s als ‘sustainable cities’,  ‘renewable energy’ en ‘transformatie van bestaand vastgoed’, ‘het Nieuwe Werken’ en vormen van DBFMO contracten koppelt ze aan vraagstukken in de samenleving en legt hiermee ook de noodzakelijke verbinding tussen gebouwen en gebieden .

Ellis is in januari 2013 toegetreden tot het CoreNet Benelux bestuur. Vanuit die hoedanigheid coördineert ze het onderzoek naar gebruikerswensen, dat voortkomt uit het Convenant Leegstand Kantoren. Doelstelling is om aanbieders inzicht geven in de eisen van de gebruikers zodat er een kantorenmarkt ontstaat die inspeelt op de vraag in kwantitatieve en kwalitatieve zin voor de middellange (en lange) termijn. Sinds 2009 is ze docent op de Amsterdam School of Real Estate.

Deel dit artikel

permalink