Winnaar Klus je Rijk aanstaande zaterdag bekendgemaakt

Het is eindelijk zo ver: na acht weken van keihard energiebesparend en duurzaam klussen wordt aanstaande zaterdag bekend wie de winnaar is van Klus je Rijk 2013. Dan wordt duidelijk wie met de slimste financiële inzet en de beste energiebesparende maatregelen de energierekening fors heeft weten te verlagen.

Wie gaat er winnen: Christiaan Beljaars en Hannah Frederiks uit Rotterdam, Agnes Haveman uit Enschede of Robin en Bianca Vrieler uit Leeuwarden? Alle drie huishoudens hebben de meest uiteenlopende maatregelen getroffen. Zo heeft Agnes haar gehele huis – van vloer tot wanden en dak – geïsoleerd met isolatiefolie en heeft ze ook nog eens veel duurzame energie-opties toegevoegd. Hannah en Christiaan hebben de paardenstal van hun woning – een voormalig politiekantoor – omgetoverd tot een energiebesparend pand. Robin en Bianca zijn vooral heel kosteneffectief bezig geweest om met slimme maatregelen in hun woning hun energierekening drastisch omlaag te brengen.

De afgelopen week hebben de juryleden - Anne-Marie Rakhorst, directeur van Search, en Jan van den Broek, hoofdredacteur van Kennisplatform Duurzaam Gebouwd - de duurzame verrichtingen van de drie deelnemende huishoudens kritisch bekeken. Hun oordeel en daarmee de bekendmaking van de winnaar wordt aanstaande zaterdag 23 februari uitgezonden om 16:30 uur op RTL 4 (herhaling zondag 24 februari om 12:20 uur). In bovenstaande filmpje nog een terugblik op de badkuip-test, die presentator Sebastiaan Hoekman heeft gedaan in de uitzending afgelopen zaterdag 16 februari. Hoe is het om in bad te liggen dat wel en niet is geïsoleerd?

Bron: RTL 4 / Duurzaam Gebouwd

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Tonzon

Links