Provincie Noord-Holland terug in duurzaam gerenoveerd kantoor

Circa 1250 medewerkers van Provincie Noord-Holland verhuisden onlang terug naar de locatie ‘Houtplein’. Een metamorfose van dit gebouw was nodig om meer ambtenaren te kunnen huisvesten en te voldoen aan de eisen van deze tijd. Hiervoor werkten medewerkers verspreid over de stad, in meerdere gebouwen. Houtplein is nu volledig duurzaam en ingericht voor flexibel werken. Ook bevat het gebouw een moderne vergaderlocatie.

Naast de ingebruikname van Houtplein is recent de renovatie en nieuwbouw gestart van het Dreefgebouw, onderdeel van het provinciale bestuurscomplex Welgelegen. Ook bij deze renovatie zijn flexibiliteit en duurzaamheid belangrijke aandachtspunten. Onder het complex wordt een openbare parkeergarage aangelegd waardoor de omgeving van het kantoor autovrij wordt gemaakt en zo qua uitstraling aansluit op het monumentale Frederikspark. Provincie Noord-Holland vroeg AT Osborne in 2007 om haar te ondersteunen in het ontwikkelen van een verantwoorde huisvesting voor bestuur en ambtenaren.

AT Osborne heeft een Huisvestingsplan geschreven waarin meetbare en toetsbare duurzaamheidscriteria zijn gedefinieerd op basis van de duurzaamheidsambitie van de provincie. Daarnaast zijn omvang en locatie van het in te voeren flexibel werkomgevingconcept beschreven. AT Osborne heeft Provincie Noord-Holland tevens geadviseerd een programmaorganisatie in te richten om de overgang naar een innovatieve werkomgeving effectief te kunnen begeleiden.

Omgevingsmanagement
Vervolgens zijn binnen dit programma de projecten 'Houtplein' en 'Dreef' voorbereid. Naast de aansturing van de projecten in de voorbereidingsfase is daarbij intensieve aandacht gegeven aan gemeente, omwonenden en belangenorganisaties. Dit omgevingsmanagement heeft direct bijgedragen aan het succes van het totale project.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door AT Osborne BV