Bronzen Eco-Schools Certificaat Markland College Zevenbergen

Duurzaamheid is één van de vijf speerpunten van het Markland College Zevenbergen. De school is Koploper in Duurzaamheid in de gemeente Moerdijk en hard op weg om Eco-School te worden. Daarom ontvingen zij van Eco-Schools Nederland het Bronzen Certificaat.

Op het Markland College Zevenbergen zijn leerlingen en docenten hard op weg om de school te verduurzamen. Met behulp van het Eco-Schools programma willen zij samen de Groene Vlag behalen, het door de VN-erkende keurmerk voor duurzame scholen. Peter Wagemakers, directeur van het Markland College Zevenbergen: "Door nu bewust om te gaan met onze aarde, door nu kansen te bieden aan jongeren en eruit te halen wat erin zit, door nu nauw samen te werken met onder meer bedrijven, zijn we bezig voor de toekomst, want, om de titel van een nummer van De Dijk maar eens aan te halen: 'Later is nu'."  

Werkgroep Duurzaamheid  
Er zijn al veel acties uitgevoerd om een duurzame school te worden. Een speciale werkgroep heeft een milieuscan uitgevoerd om te ontdekken wat al goed gaat en waar nog verbetering mogelijk is. Met hun zelfgemaakte actieplan gaan zij de school nu verder verduurzamen.  

Het Markland College Zevenbergen is trots op het behaalde resultaat. Het komende jaar gaan zij flink aan de slag om zo toe te werken naar het behalen van het officiële keurmerk: de Groene Vlag. Wereldwijd zijn er 14.000 Groene Vlaggen op meer dan 40.000 deelnemende scholen in 53 landen. Deelnemende scholen kunnen in Nederland drie niveaus bereiken, Brons, Zilver en de Groene Vlag.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links