Geselecteerd voor Greenbuild Expert’s Choice

Een panel van drie experts heeft op de afgelopen BouwBeurs negen exposanten geselecteerd voor de Greenbuild Expert’s Choice. ROCKWOOL was de enige fabrikant die geen product inzond, maar een overzicht van alle inspanningen voor de gehele keten: van grondstof, productie, transport naar realisatie en hergebruik.

Al meer dan 20 jaar recyclet ROCKWOOL steenwolproducten in het eigen productieproces. Sinds eind 2012 heeft ROCKWOOL daarom de recycleservice Rockcyle® geïntroduceerd. Hiervoor wordt samengewerkt met partner Van Gansewinkel. Rockcycle® biedt professionele ondersteuning bij de inzameling en verwerking van ROCKWOOL steenwolresten. Met deze service kunnen afnemers tevens op korte termijn hun CO2-prestaties smart maken.

Terugnemen aan einde levensduur
De Rockcyle® service is ingezet tijdens de bouw van het Isala klinieken in Zwolle. De afbouw van dit ziekenhuis is in volle gang. ROCKWOOL heeft de isolatie geleverd voor onder andere de spouwmuren en het dak. Tijdens de bouw werd door de hoofdaannemer als eis gesteld dat de geplaatste producten aan het eind van hun levensduur teruggenomen zouden worden door de fabrikant. Een groeiende markttrend. De steenwolproducent heeft al bij de plaatsing de daad bij het woord gevoegd. Tijdens de bouw werd al het steenwolafvalmateriaal verzameld in containers die vervolgens werden afgevoerd naar de recyclingfabriek van ROCKWOOL. Daar kan het worden hergebruikt als grondstof voor de productie van nieuwe steenwolproducten.

Meer informatie: www.rockwool.nl

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door ROCKWOOL B.V.