Praktijkcongres Gebiedsontwikkeling 2013 ‘Werkzame ontwikkelstrategieën’

14 maart 2013

Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden voor de ontwikkeling van onze steden de komende jaren? Pieter van der Heijde, Bureau Stedelijke Planning, zet vanuit economische perspectief enkele lange lijnen neer. Hij is 14 maart één van de sprekers het jaarcongres Gebiedsontwikkeling 2013 ‘Werkzame ontwikkelstrategieën’ van de Praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling TU Delft.

Daarnaast is Louis Bekker van Siemens als nieuwe speler in het veld gevraagd zijn visie te schetsen op de duurzame stad van de toekomst. Jeroen Steens van het Havenbedrijf Rotterdam geeft een kijkje in de keuken van de dashbordstrategie van het havengebied en de samenwerking met diverse private partijen. Onder leiding van Hans de Jonge gaan Van der Heijde, Bekker, Steens, Friso de Zeeuw, praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft, samen met hoofdeconoom Ecorys, Marcel Canoy, in gesprek om te verkennen wat verleidelijke perspectieven zijn en wat de aanjagers voor gebiedsontwikkeling zijn de komende jaren.    

Succesvolle ontwikkelstrategieën 
Wat maakt een locatie kansrijk en wat zijn hun ontwikkelstrategieën? Op het praktijkcongres maken we een ‘rondje Nederland’ en gaan we dieper in op acht succesvolle ontwikkelingen. Interessant is de diversiteit aan invalshoeken van deze ‘praktijkvoorbeelden’: van doorstart in de Vinex, slimme erfpachtconstructies, getrapt ontwikkelen in een van de diepste polders, kavelruil, herbestemming als katalysator, vloeiende kasstroom door slim programmeren tot tijdelijke gebiedsontwikkeling.  

Professionals in gebiedsontwikkeling ontmoeten elkaar op 14 maart op het jaarcongres in de Galgenwaard in Utrecht waar nieuwe inzichten gedeeld worden en praktische oplossingen aangereikt. Meer informatie over het praktijkcongres leest u op het platform www.gebiedsontwikkeling.nu

Bron: TU Delft

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links