De gebouwschil moet dikker, maar worden kosten daarmee gereduceerd?

Wat betreft gevels geeft dit een beladen discussie, echter niet voor daken! Het hoogwaardig (na)isoleren van daken ligt voor de hand, aangezien men met minder materiaal in een sneller proces een hogere warmteweerstand kan behalen.

De kosten worden door Oranjedak verder gereduceerd door in hetzelfde proces het dak te voorzien van één van de vele mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid: prachtige vegetaties, permanente veiligheidsvoorzieningen, geïntegreerde zonnecollectoren (Energydak) en kristallijne of lichtgewicht dunne film (CIGS) zonnepanelen.

Primeur
Voor grootverbruikers van energie biedt Oranjedak nu de mogelijkheid zónder voorinvestering toch het dak te benutten voor decentrale opwekking van zonne-energie. Oranjedak investeert, monitort en onderhoudt het dak met de zonnepanelen, zodat het gebouw voorzien wordt in duurzame energie. De stroom wordt afgenomen tegen een vaste prijs waarbij het principe geldt ‘niet meer dan anders’ en als het even kan goedkoper! In 2013 zal dit concept bekendheid krijgen onder de titel OranjeZon.

Meer informatie: www.oranjedak.nl

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links