Studiedag Duurzaam bouwen is goed; is biobased bouwen altijd beter?

28 maart 2013

Het Belgische instituut VIBE organiseert op 28 maart in het provinciehuis Vlaams-Brabant in Brussel de studiedag Duurzaam bouwen is goed; is biobased bouwen altijd beter? Deze dat gaat over biosynthetische materialen  in een biobased economie.

Biobased materialen zijn van oudsher bouwmaterialen uit minerale of land- en bosbouwgrondstoffen.  Deze bouwmaterialen kenden een vrij eenvoudig productieproces en weinig of geen toevoegstoffen. Dit veranderde echter mettertijd. De jongste jaren kent de sector van synthetische materialen op basis van de biobased grondstoffen een explosief groeiende aandacht. Door de schijnbaar eindeloze mogelijkheden is het de nieuwe hype, zowel nationaal als internationaal.

De studiedag van VIBE biedt een overzicht van wat er zoal bestaat aan bio-gebaseerde materialen en hoe ze worden verwerkt. Ook de kritische vragen komen aan bod.  Wat met de voedselvoorziening en de concurrentie met bio-energiegewassen? Hoe zit het met de rechten van het Zuiden? En wat met de impact op gezondheid en milieu?

Zie hier het gehele programma.

Deel dit artikel

permalink