Kingspan high performance PIR Kingspan

Geïsoleerde panelen staat bekend om haar innovaties op het gebied van isolatie in combinatie met een hoge isolatiewaarden, lichtgewicht en goede hydrofobische eigenschappen. Het materiaalgedrag bij brand is daarbij één van de speerpunten.

Door een speciale formulering van de nieuwe generatie PIR wordt een sterke moleculaire ringstructuur verkregen met een hoge temperatuurweerstand (ontstekingstemperatuur boven 445 °C). Dit en het carboniseren van het materiaal zorgen voor een langzame doorbranding naar de niet vuurzijde.

Brandgedrag B-s1-d0
Naast de grote schaaltesten ter bepaling van het brandgedrag, zoals FM en LPCB, heeft Kingspan recentelijk een grote façade-test in Zweden – de SP fire 105 – uitgevoerd met uitstekende resultaten. De grenzen die voor een 'B' product worden bepaald in de 'SBI' test, de EN 13823, hebben betrekking op de parameters 'Fire growth' (Figra) en 'Heat release' (THR), met respectievelijke grenswaarden 120 (W/s) en 7.5 (MJ).

Kingspans’ sandwichpanelen behalen testresultaten die binnen 50% van deze classificatiegrenzen vallen. Kortom, een zeer stabiele classificatie die niet ver af ligt van de resultaten die men met een steenwolpaneel (A2) kan behalen. De rookclassificatie (s1) geeft ook nog eens aan dat er in de initiële fase van een brand slechts een geringe rookproductie ontstaat.

Voor meer informatie: www.kingspanpanels.nl

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Kingspan Geïsoleerde Panelen