De slimste manier…

Heijmans introduceert met de elementen van Mopac Systems International een voor Nederland unieke isolatiemethode. Deze bestaat uit geprefabriceerde gevelvullende elementen, gevuld met een hoogwaardig isolerend schuim en kunnen hierdoor aanzienlijk slanker worden uitgevoerd dan traditionele houtskelet bouw. De elementen hebben een warmteweerstand (Rc) van 5,0 of 8,0 m2K/W.

Door deze  innovatieve, isolerende, prefab ‘schil’ worden de bestaande casco’s van de woningen geheel omkleed. Het buitenblad van de gevels en de pannendaken worden compleet vervangen. Het bestaande binnenblad van de gevel en het dakbeschot blijven gehandhaafd. Het casco blijft nagenoeg onveranderd. Bewoners kunnen hierdoor met relatief weinig overlast blijven wonen.

De nieuwe gevels en daken worden binnen een paar dagen als kant-en-klare elementen geplaatst. De enige handelingen die in de woning nodig zijn, zijn het aftimmeren van de kozijnen en het desgewenst aanpassen van de installaties. Energieneutrale nieuwbouw Door het concept Heijmans Zero Ready® zijn de woningen gereed voor energieneutraal wonen. Nieuwbouwwoningen worden zó goed geïsoleerd en luchtdicht gemaakt dat er voor een comfortabel en gezond binnenklimaat nauwelijks meer energie nodig is dan alleen zonlicht en de warmte die van nature door de bewoners zelf wordt afgegeven.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans

Links