Cultuur en techniek beschermd met aandacht voor de toekomst

Bij de bouw en renovatie van onder andere musea, datacenters en ziekenhuizen worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van de gebouwschil. Zo hebben verstoringen als gevolg van bijvoorbeeld waterinfiltratie hier extreme impact: zowel bouwfysisch, als operationeel en financieel. Het creëren van een veilige, gebruikszekere isolatieschil is dan ook van groot belang. FOAMGLAS®-isolatie biedt hiervoor geschikte oplossingen.

Door de volledig verkleefde isolatielaag en compacte opbouw, is vochttransport tussen de verschillende lagen van de dakbedekkingsconstructie niet mogelijk. Bij mechanische schade aan de dakbedekking kan water zich dankzij de hermetisch gesloten isolatiestructuur van FOAMGLAS® niet door het isolatiepakket verspreiden en blijft het gebouw altijd beschermd tegen waterinfiltratie en lekkageproblemen.

Bewijs van duurzame prestaties
FOAMGLAS®-isolatie biedt investeerders al ruim vijftig jaar stabiliteit en zekerheid binnen de gebouwexploitatie. Recent werd FOAMGLAS® onder andere toegepast in de daken van Het Stedelijk Museum, de renovatie van het Van Gogh Museum en een groot aantal nieuwbouw en renovatieprojecten van datacenters in Amsterdam, één van de grootste internetknooppunten ter wereld. 

Fotobijschrift: Recent werd FOAMGLAS® onder andere toegepast in de daken van Het Stedelijk Museum.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links