Duurzame Verlichtingstafel 'Lichthinder en lichtvervuiling' 

11 april 2013

Op donderdagmiddag11 april 2013 organiseert Rijkswaterstaat Leefomgeving in samenwerking met de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV) een Duurzame Verlichtingstafel, als onderdeel van de themadag Verlichting in de week van de openbare ruimte.

De bijeenkomst is speciaal gericht op wethouders en gedeputeerden en heeft als thema 'Lichthinder en lichtvervuiling'. Wat zijn de effecten van openbare verlichting op de mens, flora en fauna? Wat zijn de alternatieven? Hoe combineren deze met energiebesparing? En wat zijn de ervaringen op dit vlak?Doel is het initiëren van vervolgstappen voor de verduurzaming van de openbare verlichting in Nederland.

Voor de Duurzame Verlichtingstafel kan men zich gratis aanmelden door een e-mail te sturen naar openbareverlichting@rws.nl. Vermeld in de mail uw naam, functie, organisatie en e-mailadres. Mocht het aantal aanmeldingen groter zijn dan de ruimte toelaat, dan hebben bestuurders van gemeenten en provincies voorrang.

Deze Duurzame Verlichtingstafel maakt deel uit van de themadag Verlichting in de Week van de Openbare Ruimte. Deze weekstaat voor vijf dagen kennis, inspiratie en innovatie en is gericht op bestuurders, beleidsmakers, hoofden uitvoering, stedenbouwkundigen, gebiedsregisseurs, landschapsarchitecten, ontwerpers, wetenschappers en andere specialisten uit de sectoren groen, spelen, ontwerp & inrichting en openbare verlichting. Als bezoeker kunt u aan een of meer van de vijf kennis- en inspiratiedagen deelnemen, afhankelijk van uw interesse.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links