Intensieve samenwerking Lochemenergie en Eneco

Lokale energiecoöperatie LochemEnergie en energiebedrijf Eneco gaan intensief met elkaar samenwerken.  De overeenkomst past in de duurzame strategie van Eneco om samen met lokale partijen te werken aan een decentrale energievoorziening. De twee partijen gaan samen optrekken bij de realisatie van duurzame lokale energieprojecten in Lochem en omgeving.

Korting en vergoeding
Klanten van Lochemenergie die overstappen krijgen een coöperatie-korting van 50 euro per jaar bij een variabel contract, of 75 euro als zij een vast contract hebben. LochemEnergie ontvangt een vergoeding van Eneco, als steun voor de opbouw en professionalisering van de coöperatie. Naarmate het aantal deelnemers toeneemt loopt de vergoeding op.

Proeftuin
Lochemenergie is een van de proeftuinen van het Innovatieprogramma Intelligente Netten (IPIN) van AgentschapNL. Doel van het programma is het versnellen van de intelligente netten door samen met relevante partijen de samenwerking op nationaal niveau te versterken en kennis te verspreiden. In dit kader gaat Eneco de coöperatie LochemEnergie helpen bij het verrekenen van grootschalig lokaal opgewekte zonne-energie voor individueel gebruik.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco