Introductie klimaatbeheersysteem met hoge capaciteit

Samsung presenteerde op 28 maart 2013 een nieuw klimaatbeheersysteem, de DVM S inverter warmtepomp. Speerpunten van het systeem zijn duurzaamheid en efficiëntie. Uniek aan het systeem is het gebruik van tussengas injectie compressoren.

Het systeem biedt gebruikers de mogelijkheid om verschillende ruimtes van een pand onafhankelijk van elkaar, maar gelijktijdig te verwarmen en te koelen. Daarnaast meldt Samsung dat het systeem inzetbaar is als er buiten een zeer lage temperatuur wordt bereikt: zelfs bij een zeer laag kwik is de verwarmingscapaciteit hoog. Toch wordt er een minimale hoeveelheid energie gebruikt. Dat ligt aan de zogenaamde variabele inverter compressoren, deze opereren ieder in een eigen werkgebied, met optimale capaciteit als gevolg.

Service en onderhoud
Wie onderhoud aan de DVM S wil uitvoeren, kan de S-checker inzetten. Dit is een servicetool voor een smartphone of tablet die werkt via een wifi-verbinding, waarmee het makkelijk wordt om snel onderhoud uit te voeren. Daarnaast heeft het systeem uniek lange leidinglengten, met een totaal van van duizend meter. De afstand tussen het buitendeel en het verste binnendeel bedraagt tweehonderd meter en het systeem kent een maximale hoogte voor het binnen- en buitendeel van 110 meter. Volgens Samsung maken deze eigenschappen het systeem geschikt voor installatie in zowel middelgrote als grote, commerciële gebouwen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links