Duurzaamheidsverslag Heijmans maakt ambities concreet

Het duurzaamheidsverslag 2013 van Heijmans gaat in op onderwerpen als duurzaamheidsstrategie, interactie met stakeholders en duurzaam inkopen. Uitdagingen en belemmeringen die de bedrijfsvoering in het huidige economisch klimaat met zich meebrengt worden onder de loep genomen.

Het overzicht biedt volgens Robert Koolen van Heijmans een brede weergave van de werkzaamheden, strategie en visie omtrent verduurzaming van de omgeving. Binnen het verslag komen de ‘contouren van morgen’ aan bod, die door Heijmans worden bedacht en gerealiseerd.

In een omgeving die gekenmerkt wordt door het schaarser worden van ruimte, grondstoffen en andere bronnen is volgens Heijmans creativiteit, verandering en een vergaande integratie van systemen van belang om bouwprocessen efficiënter te maken. Samenwerking, ketenintegratie en ketenoptimalisatie zijn kernactiviteiten die daar volgens het bedrijf onlosmakelijk bij horen en bijdragen aan de duurzaamheid.

Ambities
Verder komen in het overzicht de gerealiseerde doelstellingen met betrekking tot CO2-reductie, energiereductie en afvalreductie aan de orde. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan doelstellingen als diversiteit en arbeidsomstandigheden, door Heijmans ‘zachte aspecten’ genoemd, die voortdurend aandacht en culturele verandering vergen. Ten slotte worden de dillema’s en uitdagingen uitgediept, zoals regelgeving en snelheid van technologie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans