Koplopers duurzaamheid bij congres Veerkrachtige Stad

10 april 2013

Op 10 april 2013 wordt het congres ‘Veerkrachtige stad, hoe doe jij dat?’ gehouden, in het provinciehuis Zuid-Holland te Den Haag. Hoofdonderwerp is ruimtelijke planning met betrekking tot boven- en ondergrond. Initiatiefnemers voor het congres zijn Platform31, Citychlor, Gemeente Den Haag en Provincie Zuid-Holland.

Tijdens het congres tonen vier grote steden in Nederland hoe ze zich voorbereiden op de toekomst en wordt de huidige aanpak in alle dimensies verkend.  Onderwerpen die aan bod komen zijn omgang met beschikbare ruimte, gebruikmaken van duurzame energie, sanering van vervuiling en het bevorderen van biodiversiteit. Koplopers uit de wereld van duurzaamheid en ruimte-ontwikkeling bieden op hun beurt inzicht in duurzame verstedelijking. Ook komen de thema’s water en vervuiling, voedsel en energie ruim aan bod.

Keynote-sprekers
Keynote-sprekers op ‘Veerkrachtige stad, hoe doe jij dat?’ zijn onder andere Andy van den Dobbelsteen van TU Delft en Dirk van Peijpe van de Urbanisten. Tijdens de stedenworkshops is het voor aanwezige partijen mogelijk om in gesprek te gaan met andere steden, zoals Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Data en kosten
Het congres wordt gehouden op 10 april 2013, vanaf 12.00 in het provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links