Gratis tool voor beoordeling energie-efficiëntie uitgebracht

Schneider Electric lanceert Efficiency Quotient, een online tool waarmee bedrijven de efficiëntie van gebouwen, energie en infrastructuur kunnen beoordelen. Naast deze verslaggeving biedt de tool een zogenaamde benchmark, die tips geeft ten behoeve van de energiebesparing en het verbeteren van de efficiëntie.

Gebruikers vullen binnen de tool een vragenlijst in, waarna ze een score ontvangen. Deze score, een getal van 1 tot en met 5, is een benchmark die bedrijven vertelt hoe ze op het gebied efficiëntie hebben gepresteerd ten opzichte van de concurrentie. De score is gebaseerd op de resultaten van vergelijkbare deelnemers. Na het ontvangen van de score krijgt men aanbevelingen om de processen te verbeteren. Daarnaast is er toegang tot white papers, die gerelateerd zijn aan adviezen. Dit alles om de kennis op het gebied van efficiëntie te verhogen.

Marcel Spijkers, Algemeen Directeur van Schneider Electric: “Bedrijven en organisaties zijn momenteel erg gebrand op kostenbesparingen en daarmee op het verbeteren van hun efficiency en duurzaamheid.” Hij geeft aan dat de tool bedrijven een eenvoudige manier biedt om vast te stellen waar ze staan op het gebied van efficiëntie, waar eventuele knelpunten liggen en op welke manier de processen beter kunnen.

Energy University
Een eerder project van Schneider Electric op het gebied van energiemanagement en efficiëntie is de Energy University. Deze biedt leveranciersonafhankelijk educatieve informatie en trainingen via 150 gespecialiseerde programma’s.  

Deel dit artikel

permalink