Multidisciplinaire samenwerking Manesco opgericht

De partijen Unica, TRILUX Nieuw Licht, Saint-Gobain, de Nathan Group en Escoplan gaan samenwerking als onderneming Manesco. Kernactiviteit van de onderneming is energy services, met de nadruk op energiebesparing en financiering daarvan.

Jeroen Nollet, een van de initiatiefnemers van Manesco, legt uit waar het bedrijf voor staat. “Dankzij de bundeling van krachten kunnen wij gebouwen verduurzamen op een unieke manier. Gebouweigenaren kunnen terecht bij één adres.” Volgens Nollet komen de kabinetsplannen op het gebied van co2-reductie binnen handbereik. “Ongeveer 35% van de co2-uitstoot vindt plaats in de gebouwde omgeving. Gebouweigenaren die met Manesco in zee gaan, kunnen een co2-reductie bereiken van wel 50%.”

Cooperatieve vereniging
Manesco is productonafhankelijk en werkt volgens de Trias Energetica, met een integrale aanpak voor zowel de gebouwschil als de installatie. Dat leidt volgens de onderneming tot hogere emissiereducties en meer comfort voor de gebruiker. De technieken worden op elkaar afgestemd dankzij de multidisciplinaire samenwerking in de keten.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Unica