Nieuwe oplossing voor extensieve groendaken

Derbigum, specialist in oplossingen voor daken, breidt het assortiment groendaken uit. Nieuw in het productpakket is het Derbisedum Pack, een eenvoudige oplossing voor extensieve groendaken. Dit zijn voorgeteelde bakken met planten die dakwerkers rechtstreeks op een wortelwerende dakbedekking aanbrengen.         

Binnen het aanbod groendaken kan men onderscheid maken tussen intensieve en extensieve groendaken. De intensieve variant is een complete tuin met een begroeiing van grassen, kruiden, struiken en soms zelfs bomen. De extensieve variant is beperkt tot vetplanten en kruiden, die perfect gedijen in zowel koude als warmte. Derbigum noemt het Derbisedum Pack een eenvoudige en voordelige oplossing voor extensieve groendaken. De in openlucht voorgeteelde bakken met vier tot zes sedumsoorten hebben volgens de organisatie een begroeiingsgraad van meer dan 80% en kunnen rechtstreeks op wortelwerende dakbedekking geplaatst worden. Een groendak heeft verschillende belangrijke voordelen, zowel voor het milieu als in financieel opzicht.

Voordelen van een groendak
Belangrijke voordelen voor het milieu van een groendak zijn biodiversiteit, filtering van verontreinigende stoffen uit regenwater, vermindering van gemiddelde temperatuur in de zomer en meer. Daarnaast zijn er tal van financiële baten te noemen bij een dak bedekt met planten: zo verhoogt het de levensduur van het dak door extra bescherming, vermindert het energieverbruik en verhoogt de waarde van het vastgoed. Derbigum concludeert dan ook dat groendaken perfect inspelen op de huidige economische en milieubewuste trend.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Derbigum Nederland BV