Dura Vermeer sluit 2012 positief af ondanks uitdagingen

Dura Vermeer heeft 2012 afgesloten met een positief resultaat, ondanks het lagere volume aan bouwproductie en de uitdagingen in de markt. Volgens Dura Vermeer ging men deze uitdagingen te lijf met pro-activiteit en een extra focus op klant- en marktbenadering.

Ondanks de verslechterde marktomstandigheden wist Dura Vermeer een nettowinst van € 3,3 miljoen te behalen, ten opzichte van € 13,3 miljoen in 2011. De bedrijfsopbrengsten namen naar verwachting af, tot € 1.024 miljoen in vergelijking met € 1.164 miljoen in 2011. Op het gebied van solvabiliteit en financieringspositie boekte het bedrijf succes: deze namen respectievelijk toe tot 27,7 % en € 62 miljoen.

Uitdagingen
2012 was voor Dura Vermeer, net als voor andere bedrijven in de bouw- en infrasector, een moeilijk jaar. Het lagere volume opdrachten leidde volgens de organisatie tot scherpe concurrentie en dientengevolge tot een relatief lager prijsniveau. Dura Vermeer stelt dat men pro-actief op deze uitdagingen heeft gereageerd, met een extra focus op klant- en marktbenadering. Daarnaast investeerde het bedrijf meer in groeiende marktactiviteiten en lag de nadruk op het actief verwerven van nieuwe projecten die aansluiten bij het multi-disciplinaire karakter van Dura Vermeer. Om die reden werd bijvoorbeeld Archicom BV verworven.

Vooruitzicht
De verwachting is dat de bouwmarkt het in het komende jaar nog zwaarder zal krijgen dan in 2012. Voor 2013 verwacht Dura Vermeer een verdere daling van de bedrijfsopbrengsten, waarbij de werkvoorraad zich zal stabiliseren. De investeringen in materiële vaste activa blijven gelijk. De in 2012 verworven deelneming Archicom BV voorziet een verdere groei van de bedrijfsopbrengsten en een verbetering van het resultaat.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dura Vermeer Groep NV

Links