Mansveld en Schultz bezoeken duurzame initiatieven Rotterdam

Staatssecretaris Mansveld en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu bezoeken op woensdag 10 april een aantal duurzame en innovatieve initiatieven in het Havengebied Rotterdam.

Mansveld
Staatssecretaris Mansveld maakt tijdens haar werkbezoek aan het Rotterdams havengebied kennis met bedrijven en organisaties die duurzame initiatieven in de regio ontwikkelen. Tevens wordt zij bijgepraat over specifieke aspecten rond veiligheid, bereikbaarheid en duurzame mobiliteit. De staatssecretaris brengt, samen met DCMR Milieudienst Rijnmond een bezoek aan het Havenbedrijf Rotterdam dat grote milieu- en duurzaamheidambities heeft. Daar maakt ze kennis met het project ‘Gebruik van industriële restwarmte voor huishoudens in Rotterdam’ door Afvalverbrandingsbedrijf Rijnmond (AVR) - Eneco. Waterstofproducent Air Liquide praat de secretaris bij over de laatste ontwikkelingen op de waterstofmarkt. 

Groene Groei
Nederland, en in het bijzonder het belangrijke Rotterdamse havengebied, heeft een sterke kennisbasis, een bedrijfsleven met vele internationale koplopers en één van de beste logistieke netwerken ter wereld. In het kader van Groene Groei wil het kabinet het concurrentievermogen van Nederland versterken en gelijktijdig de belasting van het milieu en de afhankelijkheid van fossiele energie terugdringen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links