Strategische samenwerking EcoChain en Duurzaam Gebouwd

EcoChain en Duurzaam Gebouwd hebben gisteren een strategische samenwerking gesloten. Het partnerschap is ontstaan als gevolg van een gedeelde doelstelling, missie en visie voor de bouwindustrie: CO2-reductie, ketenintegratie en duurzame bouwproducties.

Wietse Walinga, uitgever van Kennisplatform Duurzaam Gebouwd: “Duurzaamheid gaat de volgende fase in: bewijslast. Het is niet langer alleen een populair gesprekonderwerp om over te spreken. Het wordt dé voorwaarde voor plannen en bestekken in de bouw.” Hierbij is het toegankelijk maken van transparante bewijslast essentieel. EcoChain biedt volgens Walinga een uitstekende applicatie hiervoor. “Met deze applicatie worden alle bouwproducten in kaart gebracht. Partners van Duurzaam Gebouwd mogen de analyse tegen gereduceerd tarief testen en gebruiken.”

EcoChain onderscheidt zich door alle relevante gegevens die invloed hebben op de ecologische footprint van aannemers, onderaannemers en productiebedrijven in real-time te berekenen en koppelen. Dit speelt direct in op de behoefte naar betrouwbare gegevens. Naast data over CO2-uitstoot en maatschappelijke kosten, worden automatisch vierentwintig milieufactoren meegenomen in de berekening. Verbeteringen in het productie- en leveringsproces zijn direct terug te zien in de footprint. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat cijfers altijd up-to-date en compleet zijn. Dit maakt de applicatie essentieel bij het analyseren en optimaliseren van processen, alsook het leveren van bewijslast binnen organisaties die duurzaamheid als kernwaarde beschouwen.

Kennisplatform Duurzaam Gebouwd
Het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd voorziet in de distributie van content en kennis omtrent duurzaam bouwen. Daarnaast biedt het kennisplatform een netwerk van ca. 130 partners en 40 topexperts die voorop lopen op dit gebied.

EcoChain
EcoChain levert een applicatie waarmee de duurzaamheid van een bedrijf, de processen en het gehele productportfolio nauwkeurig in kaart wordt gebracht.

Deel dit artikel

permalink