VolkerWessels publiceert Duurzaamheidsverslag 2012

VolkerWessels heeft een duurzaamheidsverslag van 2012 gepubliceerd. In het verslag komen onder andere de prestaties op tien verschillende thema’s aan bod en licht de organisatie de initiatieven met interne en externe partners toe.

Er zijn verschillende kernpunten waarop dieper wordt ingegaan binnen het verslag. Zo is er aandacht voor de twaalf duurzame innovaties met het PlanetFit label, een label dat staat voor duurzame, innovatieve oplossingen. Dit label toont aan of een concept of dienst aantoonbaar waarde toevoegt aan de markt en het milieu. Daarnaast meldt de organisatie dat meer dan vijftig van zijn projecten het ‘Bewuste Bouwers’-certificaat hebben verkregen. Dit certificaat is een gedragscode voor bouwplaatsen, waarbij professionalisering en omgevingsmanagement doelen zijn.

Andere opmerkelijke punten zijn volgens VolkerWessels een daling van zowel het ziekteverzuimpercentage en het aantal ongevallen van respectievelijk 4,31% naar 3,96% en 7,7% naar 6,7%. Daarnaast steeg het afvalscheidingspercentage van 56,5% naar 57%.

Koplopers duurzaamheidsverslaglegging
Volgens de jaarlijkse transparantiebenchmark van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie behoort VolkerWessels tot de koplopers van Nederland op het gebied van duurzaamheidsverslaglegging. Het gepubliceerde duurzaamheidsverslag 2012 voldoet aan GRI-toepassingsniveau B+.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VolkerWessels Vastgoed